Nevjerojatne atrakcije za djecu u Hrvatskoj, dio 2 - KokoStay

Reset Password

Your search results
20/05/2024

Nevjerojatne atrakcije za djecu u Hrvatskoj, dio 2

atrakcje dla dzieci w Chorwacji cz.2
Osiguranje atrakcija za djecu na odmoru u Hrvatskoj je obavezno za većinu roditelja 🙂 Jer, naravno, ti mali ljudi negdje moraju ispustiti svoju energiju i zadovoljiti svoju znatiželju o svijetu. Danas vam predstavljam drugi dio svojih vodiča za roditelje i njihovu djecu. P.S. Potrudit ću se da ovo ne bude posljednji vodič iz ove serije 🤗

ISTRIA Park Avantura Glavani

  • smješten u Istri, ovo je uzbudljiv park s užadi koji nudi staze s preprekama visoko iznad zemlje, prilagođene različitim razinama težine i dobi, uključujući staze za vrlo malu djecu.
U samom parku pronaći ćete ne samo “šetnju među drvećem” već i atrakcije poput ljudske katapulte, stijene za penjanje ili zipline skok s 20 metara! A to nije sve što ovo mjesto nudi. Provjerite sami OVDJE.

Akvarium u Puli

  • smješten u austro-ugarskoj tvrđavi na poluotoku Verudela, nudi mogućnost vidjeti mnoge vrste morskih stvorenja, uključujući morske pse, što je velika atrakcija za djecu svih uzrasta. Akvarij je raspoređen na 4 kata, od etaže -1 do Amazone na 2. katu (krovu!)
Više informacija možete pronaći OVDJE!

DALMACIJA Etnoland Dalmati

  • to je kulturni park koji pruža interaktivno iskustvo, prikazujući život u tradicionalnom dalmatinskom selu. Djeca mogu učiti o dalmatinskoj kulturi i povijesti kroz igru i izravan kontakt s prirodom. To je zaista sjajno mjesto ne samo za djecu, jer će i odrasli naučiti mnogo zanimljivih informacija, a dodatno, možete dogovoriti obiteljsku gozbu s PEKOM kao glavnim jelom! Rezervirajte mjesto za cijelu obitelj ovdje.

Kampus Krka Eco u Puljanima

  • slapove Krke posjećuje gotovo svatko tko posjeti Dalmaciju, ali ne stižu svi do ekološkog kampusa u Puljanima, a šteta, jer je to jedinstveno mjesto smješteno u srcu Nacionalnog parka Krka, koje nudi edukativne programe i radionice usmjerene na djecu i mlade. Idealno je mjesto za obitelji i škole koje žele produbiti svoje znanje o zaštiti okoliša, bioraznolikosti i održivom razvoju. Kampus pruža interaktivna iskustva, poput terenskih lekcija, promatranja prirode i praktičnih aktivnosti, koje omogućuju sudionicima izravan kontakt s prirodom i učenje kroz izravno iskustvo.
Osim obrazovnih aspekata, Kampus Krka Eco u Puljanima također nudi mogućnost otkrivanja ljepota Nacionalnog parka Krka, potičući aktivno provođenje vremena u prirodi kroz šetnje, izlete i istraživanje. To je izvrsna prilika da djecu naučite poštovanju prema prirodi i pokažete im koliko je važno očuvanje našeg okoliša za buduće generacije. Više informacija možete pronaći na web stranici parka.

Kuća soli, odnosno Dom Soli u Solani Nin

  • to je fantastično i zanimljivo mjesto koje omogućuje razumijevanje procesa proizvodnje soli – tradicionalnog zanata koji u regiji Nin ima višestoljetnu povijest. Nin je poznat po proizvodnji soli još od rimskih vremena, a metode njenog dobivanja nisu se mnogo promijenile od tada.
Posjet Kući soli nudi ne samo mogućnost upoznavanja povijesti i tehnika proizvodnje soli, već i sudjelovanje u radionicama gdje možete osobno iskusiti kako se sol prikuplja. Za djecu (i ne samo njih) to je fascinantna prilika da vide kako iz morske vode, zahvaljujući suncu i vjetru, nastaje sol.
Ova ekološka i edukativna točka privlači i turiste i lokalne stanovnike koji žele bolje razumjeti značaj soli u povijesti i gospodarstvu regije. Solana Nin poznata je po proizvodnji jedne od najčišćih i najzdravijih soli u Europi, što čini ovo područje jedinstvenim ne samo kulturno, već i prirodno. Posjetom Kući soli možete također kupiti lokalnu sol i proizvode od soli, što je izvrsna uspomena i način da podržite tradicionalne metode proizvodnje. Šetajući solanama možete uživati u ljepoti prirodnog krajolika, što čini ovo mjesto idealnim za miran dan posvećen učenju i opuštanju u prirodi.

Muzej Iluzija u Splitu i Zadru

Muzej Iluzija mjesto je koje će zasigurno iznenaditi i djecu i odrasle, nudeći nevjerojatno iskustvo puno zabave i čuđenja. Dio je međunarodne mreže Muzeja Iluzija, koji su popularni diljem svijeta. Lokacija u Splitu omogućuje posjetiteljima da urone u svijet optičkih iluzija, holograma i interaktivnih eksponata koji testiraju percepciju i osjetila.
U Muzeju Iluzija možete pronaći sobe pune iznenađenja, poput Sobe Smanjivanja, koja stvara dojam smanjivanja ili povećavanja osoba ovisno o tome gdje stoje. Druga atrakcija je Vrteći tunel, kroz koji prolaskom možete osjetiti kako se cijelo okruženje okreće oko vas, iako stojite na stabilnom tlu. Muzej poziva na aktivno sudjelovanje, potičući fotografiranje i korištenje eksponata kako bi se potpuno doživjelo i razumjelo koliko je lako zavarati vlastita osjetila. To nije samo velika zabava, već i prilika za učenje kroz iskustvo i razumijevanje kako funkcionira ljudski mozak i percepcija. Posjet Muzeju Iluzija izvrsna je ideja za provođenje vremena u Splitu ili Zadru, nudeći alternativu tradicionalnim turističkim atrakcijama. To je mjesto gdje se znanost susreće sa zabavom, a čuđenje i iznenađenje čekaju na svakom koraku, što ga čini idealnim mjestom za obitelji s djecom, grupama prijatelja ili svakoga tko želi doživjeti nešto zaista neobično.

SLAVONIJA Ranč Ramarin

  • manje poznat dio Hrvatske, Slavonija, ipak je prekrasan i vrijedan posjeta. Upravo ovdje ranč Ramarin nudi mogućnost jahanja i lekcije za početnike u prekrasnom okruženju. To je izvrsna prilika za djecu da nauče jahati i budu u bliskom kontaktu sa životinjama. To je svakako sjajna opcija za one koji vole aktivno provoditi vrijeme, ali na drugačiji način, nego na igralištima ili u vodenim parkovima. Ovdje možete jahati konje, voziti bicikle, pecati ili meditirati na satovima joge! Na licu mjesta možete unajmiti kućice, organizirati zabavu ili organizirati noćni kamp za djecu. Više detalja možete pronaći ovdje.

Zoološki vrt u Osijeku

  • ako se već odlučite upoznati ovaj dio Hrvatske, posjetite i zoološki vrt. To je fantastično mjesto za obitelji s djecom. Zahvaljujući raznolikosti životinjskih vrsta i lijepo uređenim prostorima, idealno je mjesto za provođenje aktivnog dana u prirodi. Djeca imaju priliku ne samo vidjeti mnoge egzotične i lokalne vrste životinja, već i sudjelovati u edukativnim programima i radionicama koje povećavaju svijest o potrebi zaštite okoliša i važnosti biološke raznolikosti.
Super, da ste stigli ovdje! Nadam se da je popis atrakcija koje sam pripremila za vas pobudio vašu znatiželju i već planirate koje ćete mjesto prvo posjetiti. Zapamtite, Hrvatska nije samo prekrasne plaže i povijesni gradovi, već i mnoštvo nevjerojatnih avantura koje vas čekaju. Bilo da su to uzbuđenja s visina u parku s užadi, tajne podvodnog svijeta, kulturna otkrića ili prvi koraci na konju – jedno je sigurno, neće vam biti dosadno! Zato spakirajte ruksake, avantura vas čeka na svakom koraku. A nakon povratka obavezno podijelite s nama svoje dojmove. Vidimo se na stazi avantura u Hrvatskoj! Ovdje možete pronaći prvi dio članka o atrakcijama za djecu!
User Review
    Comments Rating 0 (0 reviews)